Новата седмица започва с понижение на температуритеМинималните температури днес ще бъдат от

...
Новата седмица започва с понижение на температуритеМинималните температури днес ще бъдат от
Коментари Харесай

Температурите падат през новата седмица

Новата седмица стартира с намаляване на температурите

Минималните температури днес ще бъдат от 0° в западните до към 10° в източните региони, а оптималните - сред 9° и 14°, в София - към 10°, предава БНТ.

Облачността ще бъде забележителна, с краткотрайни разкъсвания и понижения основно над Югозападна България. На места в централните и източните региони от страната ще има валежи от дъжд. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от изток-югоизток.

Облачно ще бъде и по Черноморието, само че съвсем без валежи. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

И в планините облачността ще е забележителна, тук-там едва ще превали сняг, под 1300 метра - дъжд. Намаления на облачността до слънчево време ще има към и след обяд над масивите от Югозападна България.

Ще духа до сдържан, по най-високите върхове на Рила и Пирин краткотрайно мощен югоизточен вятър, който денем последователно ще отслабва. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 3°, на 2000 метра - към минус 2°.

През първите дни от новата седмица ще започне понижение на температурите. Времето ще бъде облачно, тук-там, основно в Западна и Централна България с валежи, в понеделник от дъжд, във вторник със захлаждането в западната част от Дунавската низина и високите полета дъждът ще премине в сняг, а в сряда валежите ще са слаби и на по-малко места, най-вече от сняг. Ще се образува снежна завивка.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР